Haal je oude keyboard van zolder en leer een nieuw liedje spelen

Leer gratis en eenvoudig online keyboard spelen

Haal je keyboard tevoorschijn (of schaf er eentje aan) en leer zelf online een nieuw liedje spelen.
Iedereen kan het leren, zelfs als je geen muzieknoten kunt lezen.
Verbaas je vrienden en familie binnenkort door ineens moeiteloos een nieuw nummer te kunnen spelen.

online keyboard leren spelen

Keyboard leren spelen zonder bladmuziek

Wanneer je een nummer op de keyboard wil leren spelen kun je handig gebruik maken van YouTube.
Op YouTube staan namelijk erg veel filmpjes waarbij je toets voor toets een liedje op het keyboard of piano leert spelen. In beeld zie je precies welke toetsen je moet aanslaan en op welk tempo je moet spelen. Op deze manier leer je spelenderwijs muziek spelen op je keyboard.Tips bij online keyboard leren spelen:

    muziek als je je verveelt

  • Begin met een nummer dat niet te snel gaat en probeer de noten te volgen. Gaat het alsnog te snel voor je dan kun je het filmpje via de YouTube site ook vertragen.
  • Als je het lastig vindt om meteen met 2 handen te spelen dan kun je ook beginnen met alleen je rechterhand, speel dan alleen de groene toetsen aan de rechterkant
  • Begin je een liedje onder de knie te krijgen, dan kun je het een stapje moeilijker maken door het geluid op YouTube uit te zetten waardoor je alleen nog de klanken hoort die je zelf speelt.
  • Ben je met iemand samen dan kun je ook proberen om samen te spelen, één persoon speelt dan de blauwe toetsen aan de linkerkant en de ander speelt de groene toetsen aan de rechterkant.

Op YouTube kun je veel keyboard tutorials vinden door te zoeken naar het woord “piano” in combinatie met het nummer dat je wilt leren. We hebben een aantal keyboard tutorials voor je op een rijtje gezet:

Leer ‘Celine Dion – My heart will go on’ op de keyboard spelen

Leer “OMI – Cheerleader” online op de keyboard spelen

Leer “Hozier – Take me to church” spelen

Leer “Tetris tune” spelen

Keyboard leren spelen zonder keyboard

Heb je geen keyboard of piano maar ben je wel enthousiast geworden en wil je keyboard leren spelen? Ook dan zijn er nog mogelijkheden om het te leren. Er bestaan tegenwoordig namelijk verschillende apps voor Android en iOS waarmee je je smartphone of tablet omtovert in een keyboard. Een mooie manier om eens uit te proberen of keyboard spelen iets voor je is zonder daarvoor apparatuur aan te hoeven schaffen.
piano leren spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *