Maak een nieuwe profielfoto

Ga voor een nieuwe profielfoto

Whatsapp, Facebook, Instagram, Twitter, tegenwoordig hebben we allemaal wel ergens aan account waar een profielfoto bij hoort. Je kunt hiervoor een leuke foto van jezelf kiezen en hier vervolgens maanden of misschien zelfs jaren niet meer naar om kijken, maar het is natuurlijk veel leuker om je profiel up te date houden en je foto zo nu en dan eens aan te passen.

Je kunt een compleet nieuwe foto maken, maar je kunt ook je huidige profielfoto aanpassen aan de tijd van het jaar door hem bijvoorbeeld op te leuken.

Een nieuwe profielfoto maken

profielfotoHoe wil je eruit zien?
Wil je een compleet nieuwe foto maken, kijk dan vooraf goed in de spiegel.
Heb je een leuke outfit aan voor op de foto? zit je haar zoals je het wilt?
Je kunt voor een look gaan zoals je er normaal gesproken uit ziet, maar het kan ook leuk zijn om juist eens voor een totaal andere look te gaan.

Locatie
Om duidelijk op de foto te staan is het belangrijk om de foto te maken op een plek waar het goed belicht is.
Je kunt bijvoorbeeld in de buurt van een raam gaan staan, zorg in dat geval dat je met je gezicht in de richting van het licht staat. Ook de achtergrond van de foto is iets om de in de gaten te houden, vooral wanneer je thuis een foto gaat maken, let erop dat de achtergrond er toonbaar uit ziet.

profielfoto

Foto’s maken
Als je een look en locatie hebt gekozen voor je nieuwe profielfoto dan wordt het tijd om de foto te maken. Tegenwoordig kan dit meestal eenvoudig met je smartphone, deze zijn namelijk vaak voorzien van een redelijke goede selfie-camera. Met behulp van een selfie-camera kun je direct op het scherm van je telefoon zien hoe de foto er uit komt te zien.

Heb je geen telefoon met selfie-camera, dan kun je de gewone camera gebruiken, je kunt dan niet zien hoe de foto eruit komt te zien, het is daarom slim om wat extra foto’s te maken zodat je achteraf de leukste kunt gebruiken als profielfoto.

tip: Het is ook leuk om samen met een vriend of vriendin een nieuwe profielfoto te maken. Kies een leuke locatie en maak foto’s van elkaar in verschillende poses. Thuis kies je de leukste uit om als profielfoto te gebruiken.

Apps om je profielfoto mee op te pimpen

Heb je een foto die je als profielfoto wilt gebruiken, maar wil je hem toch net even iets specialer maken? Dan kun je hem eventueel nog opleuken. Tegenwoordig hoef je immers geen photoshop-wonder meer te zijn om je foto’s te verfraaien. Er zijn namelijk erg veel gratis apps te downloaden waarmee je jouw foto kunt voorzien van bijvoorbeeld een leuke filter, extra accessoires of een tekst.

Een handige app om je foto’s mee op te leuken:

Pixlr (voor Android)
Pixlr is een gratis app met een hoop mogelijkheden om je foto te bewerken.
Je kunt gebruik maken van verschillende filters, zo kun je je foto bijvoorbeeld eruit laten zien alsof deze is geschetst of je legt er een gekleurde laag overheen. Ook kun je op je foto’s tekenen, accessoires toevoegen (zoals brillen en hoedjes), kadertjes om je foto maken en teksten toevoegen.
Daarnaast is het met Pixlr ook erg eenvoudig om je profielfoto aan te passen aan het seizoen/moment van het jaar. Rond bepaalde feestdagen voegt Pixlr namelijk allerlei effecten en plaatjes/stickers toe die je kunt gebruiken om aan je profielfoto toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld rond de Pasen je profielfoto voorzien van paaseieren en tijdens kerst een leuke kerstkader met kerstgroet toevoegen.

Welke app gebruik jij graag om je (profiel)foto’s mee op te leuken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *