Ga op zoek naar penvrienden

Penvrienden zoeken

Als je je verveelt kun je op zoek gaan naar een penvriend of penvriendin.
Met penvrienden hou je regelmatig contact, soms per brief, maar tegenwoordig gaat het vaak per email.
Met je penvrienden kun je bespreken wat je wilt en als het klikt tussen jullie kun je misschien zelfs eens overwegen om een keer wat af te spreken. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Hoe vind je penvrienden?

Penvrienden kun je tegenwoordig heel makkelijk online vinden.
Er zijn verschillende websites waarop je je gratis kunt aanmelden om een penvriend te vinden. Penpalworld.com is bijvoorbeeld een grote site met meer dan 1 miljoen leden van over de hele wereld die op zoek zijn naar iemand om mee te schrijven.
Via website kun je aangeven wat jij voor een penvriend zoekt, misschien wil je graag contact met iemand met dezelfde hobby of schrijf je liever met iemand die woont in het land land waar je wel eens naar toe gaat op vakantie of waar je juist een keer graag naar toe zou willen.
Voordat je je inschrijft op de site kun je al profielen bekijken van de leden, om in contact te komen met iemand moet je je (gratis) aanmelden via de website.



De voordelen van het hebben van een penvriend

penvrienden maken

 • Je doet nieuwe contacten op met mensen die je anders waarschijnlijk nooit had gesproken.
 • Als je elkaar brieven per post stuurt kunnen jullie leuke dingetjes meesturen zoals ansichtkaarten, foto’s of plaatselijke goodies.
 • Het hebben van een penvriend kan leerzaam zijn, je kunt bijvoorbeeld in contact komen met mensen uit een andere cultuur of streek en daar een hoop van leren.
 • De brieven zijn leuke herinneringen om te bewaren voor later.
 • Wanneer je een penvriend kiest uit het buitenland is het een goede manier je Engels (of misschien wel een andere) taal beter onder de knie te krijgen.
 • Schrijvenals je je verveelt

  46 comments

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *